iunie 23, 2008

Despre Brevete si nu numai

Ce Găsesc eu pe site-ul unei agenţii de presă din Moldova:
Patru consilieri de opozitie din Consiliul municipal Balti (CMB), Republic of Moldova, l-au acuzat, joi, pe primarul localitatii de faptul ca le plagiaza proiectele de decizii, informeaza Agentia DECA-press.
Consilierul social-democrat (...) spus ca descopera cu uluire ca peste un anumit timp dupa ce a lansat propuneri si proiecte de decizii, acestea sunt adresate forului spre adoptare din numele primarului. Probabil, vom apela la serviciile Agentiei pentru Protectia Proprietatii Intelectuale (AGEPI) pentru a breveta proiectele noastre....
după ce am rămas profund uimit de egoismul unor funcţionari publici, m-am direcţionat direct către prostia generată de decizia lor: nişte oameni publici, care consideră că iau nişte decizii corecte şi că au nişte proiecte bune, doresc brevetarea ideilor, pentru ce? ca să nu fie implementate de alţii, pe principiul "nu dau la nimeni", numai că ei uită că sunt persoane publice, iar ceea ce fac ar trebui să fie spre binele cetăţenilor, iar când cineva doreşte să facă ca tine, este super bine.
Se pare că unii nu consideră asta a fi adevărat.
Cred că cea mai mare problemă a funcţionarilor publici din fostele ţări comuniste, fie că sunt în primării, parlamente sau nu mai ştiu ce oficiu, e responsabilitatea, nu există cultura "cetăţeanul e cel mai important".
La fel e şi în România.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Deobicei nu ma repet.. dar iata..primul lucru care mi-a venit in cap - Rynza moldoveneasca :) Shini mai primu :D

Unknown spunea...

ei ar trebui sa faca niste cursuri inainte de alegeri cu titlul "ce inseamna sa fii consilier municipal", dupa care sa dea un test de cunostinte economice, legislatie, etc si abia dupa sa populeze listele partidelor. s-a vehiculat teoria asta in randul parlamentarilor moldoveni :D