octombrie 29, 2007
octombrie 25, 2007
Rambo is BACK in SUCK
Propaganda a fost mereu o modă, toate ţările au încercat să bage pe gât cinefililor rahaturi îmbuibate cu tentă propagandistică, americanii însă o duc la extrem şi readuc pe marele ecran subiectul războiului din Vietnam.
În ianuarie 2008 va fi lansat Rambo IV, (who give's a fuck for the errors of America? lat's make money! )
Ştia-ţi că în războiul din Vietnam au murit aproximativ 5mil. de civili?
octombrie 22, 2007
Auzi fă? n-ai un Perwol?
Inteleg si eu ca e destul de complicat sa faci un prieten bun dintr-un detergent, asa cum poti face dintr-o bere; ca ideile se repeta, ca esentialul reclamelor trebuie sa se reduca la faptul ca detergentul spala bine, etc. dar asta nu explica reclamele la balsam pentru rufe sau detergent in care actorul principal la un moment dat scoate din poseta, din aer, de nicaieri, o sticla de balsam pe care o lauda, de parca el a facut-o cu mâna lui, de parca e obligat sa o poarte prin lume alaturi de el, sa propavaduiasca puterile miraculoase ale balsamului.
Este celebra, pe posturile din Romania, reclama la Perwol; un balsam de rufe pe care nu cred că o să-l folosesc niciodată, din principiu, reclamele tâmpite vizează şi oameni tâmpiţi.
Protagonista, după o discuţie cu prietena, scoate din poşetă, de parcă e ceva normal să ai în poşeta aia mică în care încap 2ă farduri şi un ruj, ditamai sticla de balsam pentru rufe de 1L, 1,5L, etc, după cum e promoţia, sau campania, sau ce-or mai avea ei pe acolo.
Cât de tare se consumă sărmanii creativi care lucrează pe contul Perwol, tre să adapteze scoaterea balsamului din geantă la atâtea situaţii.
Rusine ba creativilor.
octombrie 21, 2007
Lasa-ma sa vad ce arme folosesti, ca sa-ti spun cine esti
După războiul rece toţi au respirat liniştiţi, armele nucleare au fost catalogate cu risc maxim, iar programele de dezarmare au apărut rapid. Chiar dacă a dispărut conflictul evident între SUA şi URSS a apărut alt inamic pentru lumea occidentală, un nou motiv pentru înarmare şi cercetare de război: ţările din lumea a treia, cu precădere islamice, care doresc cu tot dinadinsul să îşi cîştige un loc la masa negocierilor planetare, fie ele economice sau belice.
Războaiele au devenit un subiect zilnic chiar şi pentru popoarele care îl condamnă. NATO , ONU, EU, CSI, sau alte genuri de alianţe, economice şi militare îşi propun un echilibru, asta cu preţul a numeroase pierderi şi pericole. Asia a devenit un focar foarte greu de controlat din cauza fanatismului şi a primitivismului sistemelor administrative, un butoi cu pulbere. O statistică americană, apărută în cartea "Stuffed and Starved", spune că 36 de milioane de oameni mor anual din cauza foametei, se pare că această statistică nu este satisfăcătoare, nu mor destui oameni, mai avem nevoie de morţi, suntem prea mulţi, aşa că nu ne rămâne decît varianta războiului.
Iranul ameninţă cu lansarea a 11000 de rachete în cazul în care va fi atacat, America ştim deja ce face, Rusia nu are prea multe secrete, China e pe calea înarmării pentru locul 1, după cum spun analiştii. Tot ce ne rămâne este să fim parte componentă cu trendul ascendent al lumii din care pretindem că facem parte, aşa că românii au decis că armele tre să aibă un loc aparte în societatea noastră, ba chiar în distracţia noastră, de aceea există pentru minţile pline de frică şi precauţie expoziţii şi concerte cu tematică militară.
Romexpo găzduieşte a V-a ediţie Expomil (Expozitia internationala de tehnica militara), iar pe 21 octombrie, "MIL FEST 2007" - un eveniment organizat de Ministerul Apărării în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, bună seara şi bine v-am găsit, vă rugăm să ovaţionăm şi să ne bucurăm împreună în această seară de cele mai bune arme doamnelor şi domnilor căci între orele 18.30-22.00, în Piaţa Constituţiei vor concerta: Holograf, Andreea Bănică, Exclussiv şi Juke Box. Seara se va încheia cu focuri de artificii, jocuri de lasere şi efecte speciale. Foarte interesant, oare cum te simţi când te distrezi şi te bucuri pentru armele extraordinare care omoară într-un mod miraculos milioane de oameni, sentimentul mă depăşeşte. Totuşi cred că o să aflu un răspuns pe subiect diseară, după ce vine Ssandu de la Expomil, a făcut omul rost de invitaţii, tre să meargă să vadă ce se întîmpla, curiozitatea a ajutat pînă acum foarte mult omenirea.
Acum o lună de zile, omul pentru care lucrez, privind un buletin de ştiri de pe CNN, cu informaţii proaspete din orientul mijlociu, se uita la mine şi deja mă vedea în al 3WW (al 3lea război mondial), spunându-mi că el vede inevitabilul. Eu aş spune că suntem în al 3lea război de la terminarea celui de al 2lea, că oamenilor nu le place să aştepte, nu degeaba Pentagonul (forul de conducere al ministerului apărării al SUA) a avut bugetul pentru 2006-2007 de 439,3 miliarde de dolari (16 la sută din bugetul federal), dacă numai ăştia au atîta, atunci bugetul planetar pentru apărare cred că m-ar băga în comă, păcat că încă nu suntem atacaţi de extratereştri, că i-am face praf, nu alta, pînă una alta ne mai omorîm între noi, că e prea mare surplusul uman şi de capital.
Ssandu a venit nemulţumit, părerea mea este şi a altora, lumea nu e chiar aşa de fricoasă după cum zic ştitile de la ora 5.
octombrie 19, 2007
Muslim ori Anti-Muslim?
La data de 11/09/2001 USA suferea o mare pierdere politica, financiara si sociala, cativa baieti musulmani, de origine araba, au atentat asupra turnurilor WTC din New York City, asupra Pentagonului si a Capitoliului. Primele 3, adica cele doua turnuri si Pentagonul fusesera lovite foarte tactic, iar ca rezultat New Yorkul a fost invaluit intr-un strat de fum, praf si urlete; Pentagonul nu a putut fi stins decat dupa cateva zile.
Aceasta este descrierea scurta a celor intamplate acu' 6 ani, parca ma vad in fata televizorului, crezand ca e un film americanesc, wrong, era Al Qaeda Production. Toti tin minte imaginile difuzate de CNN in toata lumea, preluate de toate televiziunile locale. Toti terifiati, cu gandul la arabii care au avut curaj sa se puna cu americanii, caci de fapt asta e esentialul.
Din 1950 si pana acum, nimeni nu a incercat sa protesteze cu arma impotriva americanilor, la ei acasa, caci in afara de Honolulu americanii nu au luptat pe teritoriul USA, pentru ca nimeni nu putea sa ajunga la ei.
Din anii '90 cele doua super-p#*$ imperialiste(USA si R'USA), care intra si uita sa plece, s-au trezit cu o amenintare la care nu prea fac fata nicidecum: terorismul; el devine arma eficienta a celor colonizati cu forta. Pe musulmani i-a ajutat credinta, liderii au manipulat textele mohamedane, facand din super-USA un inamic coranic.
Privind la actiunile americanilor, imi aduc aminte de Germania interbelica, care avea interdictii sa se inarmeze, dar care era o super-putere si nimieni nu spunea nimic, asa cum e cu SUA. Agresiunea persista, nu mai are rost sa revin la Vietnam, Coreea, Afganistanul anilor 80, Africa, America Centrala si de Sud, americanii sunt peste tot, in numele pacii, pentru noua ordine mondiala.
Razboiul in numele pacii continua, sic, pace cu armele in mana si oameni putreziti. Or fi inumani musulmanii, care s-au ridicat impotriva americanilor, fanatici, dar au fost cei mai curajosi sa nu urmeze nici un tel mercantilist, sa duca la capat o cauza care depaseste cotatiile dolarului, cu toate insemnele lui masonice.
Mi-e mila de oamenii care au murit la WTC in 2001, poate ca ei nici nu l-au votat pe Bush, si chiar daca il votau nu trebuiau sa moara.
Aristotel prefera o pace nedreapta in locul unui razboi drept, noi oare ce preferam? dupa ce am vazut ca in Irak nu exista bomba atomica, dupa ce o sa vedem ca nici Iranul nu are, etc?
-O fi Messengeru’ nociv? -Nu ştiu, dar nu pot să mă opresc...
Toata lumea este îmbolnăvită de comunicare, peste tot se comunica despre comunicare, toţi ţi-o cer ca ceva obligatoriu în actele pentru job, a mai rămas să recunoaştem că ea lipseşte cu desăvârşire şi am rezolvat-o şi pe asta. Cel mai important este internetul, din el derivă messengerul, fie el yahoo, skype, gtalk, icq, msn, etc,(lista prea lunga). Eu îl simt pe cel de la Yahoo!, probably the most popular.
Porneşti calculatorul si bagi messenger: să vezi cine are chef de on-line, mai dai câte un buzz la cei pe care îi suspectezi că ar fi pe invisible; cam aşa porneşte mecanismul comunicării mediate.
Problema messului nu este că oamenii comunică prea mult (sau pierd timpul inutil la calculator), paravanul e problema, ăla care se ridică între inşii care îşi târîie degetele pe taste şi ling monitorul cu ochii.
Emoticoanele îşi spun cuvântul, elemente indispensabile din orice conversaţie messengeruiana, ele plâng, râd, se enervează, se întristează în locul nostru, deseori spunând o minciuna, cam cum ar fi sexul la linia fierbinte.
Messengerul creează confuzie, induce în eroare şi deseori distorsionează adevărul.
Totul e insotit de emoticon, oamenii scriu emoticoane zâmbitoare crispânduse la calculator, oamenii au învăţat să râdă fără să mai râdă, râde emoticonul în locul lor, ce naiba.
Sunt curios care va fi următorul nivel al comunicării mediate între doi indivizi, on-line: o listă de emoticoane cu tot felul de sentimente şi trăiri neapărat necesare pentru o conversaţie interesantă, prin care să poţi transmite exact necesarul de informaţii, exact ca un play-list de vreo 5mii de piese, ar fi tare. Să nu poţi să termini fraza pentru că nu îţi găseşti emoticonul potrivit.