octombrie 21, 2007

Lasa-ma sa vad ce arme folosesti, ca sa-ti spun cine esti


După războiul rece toţi au respirat liniştiţi, armele nucleare au fost catalogate cu risc maxim, iar programele de dezarmare au apărut rapid. Chiar dacă a dispărut conflictul evident între SUA şi URSS a apărut alt inamic pentru lumea occidentală, un nou motiv pentru înarmare şi cercetare de război: ţările din lumea a treia, cu precădere islamice, care doresc cu tot dinadinsul să îşi cîştige un loc la masa negocierilor planetare, fie ele economice sau belice.
Războaiele
au devenit un subiect zilnic chiar şi pentru popoarele care îl condamnă.
NATO , ONU, EU, CSI, sau alte genuri de alianţe, economice şi militare îşi propun un echilibru, asta cu preţul a numeroase pierderi şi pericole. Asia a devenit un focar foarte greu de controlat din cauza fanatismului şi a primitivismului sistemelor administrative, un butoi cu pulbere. O statistică americană, apărută în cartea "Stuffed and Starved", spune că 36 de milioane de oameni mor anual din cauza foametei, se pare că această statistică nu este satisfăcătoare, nu mor destui oameni, mai avem nevoie de morţi, suntem prea mulţi, aşa că nu ne rămâne decît varianta războiului.
Iranul ameninţă cu lansarea a 11000 de rachete în cazul în care va fi atacat, America ştim deja ce face, Rusia nu are prea multe secrete, China e pe calea înarmării pentru locul 1, după cum spun analiştii. Tot ce ne rămâne este să fim parte componentă cu trendul ascendent al lumii din care pretindem că facem parte, aşa că românii au decis că armele tre să aibă un loc aparte în societatea noastră, ba chiar în distracţia noastră, de aceea există pentru minţile pline de frică şi precauţie expoziţii şi concerte cu tematică militară.
Romexpo găzduieşte a V-a ediţie Expomil (Expozitia internationala de tehnica militara), iar pe 21 octombrie, "MIL FEST 2007" - un eveniment organizat de Ministerul Apărării în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, bună seara şi bine v-am găsit, vă rugăm să ovaţionăm şi să ne bucurăm împreună în această seară de cele mai bune arme doamnelor şi domnilor căci între orele 18.30-22.00, în Piaţa Constituţiei vor concerta: Holograf, Andreea Bănică, Exclussiv şi Juke Box. Seara se va încheia cu focuri de artificii, jocuri de lasere şi efecte speciale. Foarte interesant, oare cum te simţi când te distrezi şi te bucuri pentru armele extraordinare care omoară într-un mod miraculos milioane de oameni, sentimentul mă depăşeşte. Totuşi cred că o să aflu un răspuns pe subiect diseară, după ce vine Ssandu de la Expomil, a făcut omul rost de invitaţii, tre să meargă să vadă ce se întîmpla, curiozitatea a ajutat pînă acum foarte mult omenirea.
Acum
o lună de zile, omul pentru care lucrez, privind un buletin de ştiri de pe CNN, cu informaţii proaspete din orientul mijlociu, se uita la mine şi deja mă vedea în al 3WW (al 3lea război mondial), spunându-mi că el vede inevitabilul.
Eu aş spune că suntem în al 3lea război de la terminarea celui de al 2lea, că oamenilor nu le place să aştepte, nu degeaba Pentagonul (forul de conducere al ministerului apărării al SUA) a avut bugetul pentru 2006-2007 de 439,3 miliarde de dolari (16 la sută din bugetul federal), dacă numai ăştia au atîta, atunci bugetul planetar pentru apărare cred că m-ar băga în comă, păcat că încă nu suntem atacaţi de extratereştri, că i-am face praf, nu alta, pînă una alta ne mai omorîm între noi, că e prea mare surplusul uman şi de capital.
Ssandu a venit nemulţumit, părerea mea este şi a altora, lumea nu e chiar aşa de fricoasă după cum zic ştitile de la ora 5.

Niciun comentariu: