martie 12, 2008

Vrei tu ori nu vrei, dar dupa masa de pranz inca tre sa mai lucri animalule

Ai mancat, destul de bine, consistent, ti-ai luat pauza de o ora, demult nu ai mai practicat asa timp liber la pranz, numa' ca de lucru nu prea mai are chef creierashu', parca e constient ca tre sa termine de bibilit nu stiu ce prostie la munca, dar sufletelu nu vre nica, vrea sa fie lasat in pace, poate chiar sa doarma oleaca.
"Unii" cercetatori spun ca dupa oricare masa creierul intra pentru o ora intr-un fel de hibernare (altii spun ca pentru juma de ora) , fiind ocupat cu secretiile de sucuri stomacale.
Am spus "unii" pentru ca sincer nici nu stiu daca e adevarata ipoteza, dar eu, intr-un profund placebo, sunt ferm convins, dupa ce am auzit-o, ca e chiar destul de veridica, evaluarea e facuta pe propria persoana.
Poate ca oleaca de somn n-ar strica la nimeni dupa masa de pranz; frumos, in fotolii speciale, ba sa fie si lege, angajatorul sa te roage sa te mai odihnesti vreo ora dupa pranz.
N-ar fi rau, ca de altfel tre sa dormitezi pe ascuns si nu te mai odihnesti ca lumea buna si nici nu mai dai randament. Ceea ce e pacat, alt pacat decat acele 10, de fapt inca unul.

Niciun comentariu: