decembrie 09, 2007

(H)Ero(es)ilor, Metrou, Branding


Vara s-a desfăşurat Golden Drum, concursul organizat anual de agenţia Graffiti BBDO, tema 2007: un Bucureşti mai puţin aglomerat; comunicare pentru Metrorex.
Se cerea o campanie integrată, fuseseră şi idei bunişoare (însă cam mult "nimic deosebit" după părerea mea).
Vineri dimineaţă vorbeam cu Supporte despre un eventual branding pentru Metrorex, poate o posibilă staţie Heroes(Eroilor), direct connection cu jocul Heroes of Might and Magic.
1.personalizarea fiecărei staţii de metrou, sau alea la care le permite denumirea; pentru staţia Eroilor ar putea fi oenciclopedie de eroi, fie ei din poveştile româneşti, mituri, super-eroi hollywood-ieni, etc.
2. exemple care ar putea fi aplicate (cu destul de multă atenţie la bunul gust) la Eroilor: intrări străjuite de statui cavaleri, coloanele să fie ţinute de Atlas, scaunele să fie în stil tron, nu ar strica şi nişte mesh-uri mari care să acopere pereţii gri cu scene de poveste, comicsuri, eroi celebri, un sunet de surdină ales special din celebre filme cu eroi, proiecţii din filme cu super-eroi, mostre de super-eroi, casa de bilete personalizată în stil "eu îs regele în această staţie", angajaţii de la firmele de pază îmbrăcaţi în batmani, spidermani, feţi-frumoşi de nu ştiu care, etc.
Ar fi costisitor, însă ar crea o atmosferă care ar da alt gust călătoriilor.
*idei pentru câteva staţii ar mai fi: Unirii, Universităţii, Romană, Victoriei, Aviatorilor, Semănătoarea, Muncii, etc, sunt multe care ar da idei bune. Mişcarea asta ar fi bună împreună cu o asistenţă pe web, nişte spotuleţe, bannere on-line, elemente de marketing viral.
Ar mai trebui şi un efort Metrorex pentru a spori confortul călătorilor.

5 comentarii:

Unknown spunea...

fuuuute-ma-s, fa si tu un rezumat la postul asta. e prea lung. si mi-a pierit instantaneu chefu sa-l citesc.
poate mai taziu revin

Unknown spunea...

ce să zic, l-am modificat deja de 3ori, poate forma asta e mai bună.

Anonim spunea...

Pasha, data viitoare sa nu scrii asa mult. Sa te imbraci frumushel, te pui in fata camerei si filmezi tot ce ai de spus. Materialul rezultat il pui pe youtube, dupa care pui linkul la tine pe blog. Astfel lui spio nu o sa-i piara cheful sa citeasca. Exemplu: http://spio.oaianeagra.ro/blog/

>> spio << grande lol

Unknown spunea...

da da, de dorit si pe www.trilulilu.ro, nu?:))

Larisa Donciu spunea...

Interesant, da' ce idei ar fi pentru statia Eroii Revolutiei?